tiistai 18. elokuuta 2015

Hippirinsessat

Tiesitkö, että helmojen määrä määrää prinsessuuden määrän? No nyt tiedät. Minäkään en tiennyt ennen kuin 5- ja 3-vuotiaat prinsessat sen minulle kertoi. 

Meillä on eletty jo jonkun aikaa prinsessakautta. Varsinkin vanhimmalla saattaa olla montakin mekkoa ja hametta päällekkäin, koska enemmän helmoja, enemmän prinsessa. Tytön tyyli on muutenkin vähän hippi niin pistetään sitten ihan hippityyliin.


Tein hameet ajatuksella, että yksi hame kerrallaan riittäis. Ostin Löytö-palasta 20 sentin pätkiä puuvillaa ja kuusi metriä pitsinauhaa. Hameen ylin kerros on noin viisi senttiä isompi, kuin prinsessan vyötärön ympärys ja alinkerros on puuvillan täysleveys, keskimmäinen kerros on tasan noiden puolesta välistä.


Alempi, siis pitempi, kappale rypytetään yläreunastaan saman mittaiseksi, kuin lyhyempi kappale. Rypytetty ja suorakappale vedetään sitten saumurilla kiinni. Minä  ompelin vielä ompelukoneen suoralla vahvistuksen saumurisauman viereen. Kun kaikki kerrokset on ommeltu yhteen niin laitoin siksakilla pitsit aina sauman päälle. Kuusi metriä pitsiä ei riittänyt niin toiseen hameeseen tein yhteen kankaan vaihtumiskohtaan tuollasen frillan. 


Pinkkiä rakastava 5-vee sai sitten ihan pitsiöverin hameen. Helman vaan saumuroin ja saumurisauman päälle siksakilla helmapitsin. Kun kaikki hörsylät oli kiinnitetty niin saumuroin takasauman kiinni. Lopuksi mittasin kuminauhan ja ompelin kuminauhan paikalleen. Tämmönen hame on helppo tehdä koska kaikki tehdään tosiaan tasona olevalle kankaalle paitsi kuninauha. 

 

Nyt on sitten  hippiprinsessalle ja pikkuprinsessalle hameet, joissa on muutamat helmat. Yksi juttu jäi kuulemma harmittamaan, hörselöitä on liian vähän :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaa aikaa tuo prinsessakausi, upeat mekot molemmilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on nuo ihania, kun kaikki on niiiiin prinsessaa :)

      Poista