maanantai 13. heinäkuuta 2015

Synttärihulinaa - pehmeitä paketteja

Meillä on joka vuosi heinäkuussa synttärihulinat, neiti kun täyttää vuosia kaks päivää isänsä jälkeen.

Neiti 5-veellä oli nyt ensimmäisen kerran TOIVEITA koskien syntymäpäiviä. Synttäreillä pitää olla ilmapalloja, kakun päällä nomparelleja ja lahjaksi äitin tekemä mekko. Äiti on otettu tästä toiveesta.

Ohuen joustocollegen tyttö valitsi itte Kangaskapinasta. Ompelun kanssa meinasi käydä niin ja näin. Justiin kun piti alkaa tekemään, niin miehelle tuli tupa täyteen synttärivieraita. Eihän siinä sitten ommella. Neitin synttäripäivän aamuna sitten kerkesin ompelemaan.


Kaavan pohjana käytin Ottobreestä piirrettyä perushupparia koossa 110. Lyhensin kaavoja lähelle kymmenen senttiä ja vapaalla kädellä leikkasin helman. Taskut leikkasin summissa tytön käden kokoiseksi. Kaula-aukkoa suurensin sillain mekkomaiseksi.


Taskut, vyötärön violetti resori ja helmassa seisova Maija (oisko Verson puodista) tekee mekkoon sen jujun. Hihat on tarkotuksella lyhkäset. Neiti 5-veen hihat on nimittäin aina likaiset ja märät ja ja ja.. 

Heti piti vähän pyörähdellä, jotta tottapa mekko kelpaa synttärimekoksi :)Pehmeitä paketteja, monikossa. Miehellekin tuli pehmeä paketti. Hän kun on töissä rakennuksilla ja työn kuvaan kuuluu kaikennäköinen kumartelu ja pyllistely. Pitkällä miehellä se tarkoittaa alati näkyvää putkarin hymyä.. Sitä ei niin mukavaa näkyä.


Surautin sitten kymmenen senttiä normaalia pidempiä t-paitoja. Kangaskapinassa 100 % puuvillatrikoo maksaa vajaa 7 euroa, ni tilasin sitä 2,5 metriä. Kolme paitaa sain leikattua, kahdet hihat. Tuli sitten yksi hihaton. 


Ei näy enää kyykistelessä putkarin hymy. Naaman puolella putkimiehen iloinen ilme näkyi, kun on paidat justiin ku pitää :) Töissäkin oli kuulemma jo kerinnyt kehumaan, kui emäntä teki niin on hyviä. Kiitän!

2 kommenttia:

  1. Onnea synttärisankarille, ihanassa mekossa on mukava juhlia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista sankarin puolesta :) Mekko olikin niin kiva, että jämähti päälle.

      Poista