lauantai 4. heinäkuuta 2015

Lämmintä kesää

Mun lähilankakauppa muutti kesäkuun lopussa isolle kirkolle. Kukkaro kiittää, minä en.. No, lankakaupan muuttamisesta harmistuneena kävin muuttomyynnin aikaan kattomassa hyviä tarjouksia. 

Niinhän siinä kävi, että tarjoustuotteet jäi ostamatta, mutta normihinnalla lähti mukaan viisi kerää Teeteen Pallasta. Vihreää, keltaista, vihreää pätkävärjättyä ja pari mustankirjavaa. Tarkoituksena oli syksyhämärissä kutoa lapsille lämpöstä ens talveen. Niihän siinä vain kävi, että..


  ..puikot alkoi heilumaan heti ennen juhannusta tekemisen puutteessa. Ulkona satoi vettä, eikä sisälläkään ollu mitään mielekästä tekemistä. Oikeestaan pojan villasukatkin oli käyny pieniksi ja niinpäin pois. Ainahan on hyvä syy tehä käsitöitä :)

Poika sai seurakunnan ristiäislahjana junasukat, ne on nyt käyny pieniksi niin tein uudet. Varsirynttyjä tuli vain yhdet, kun en tiennyt miten lanka riittää, muuten on samanlaiset, kun vanhatkin. 


Jospa nämä nyt lämmittäisi seuraavan talven pikkupojan pallerovarpaita. Reilut vielä, mutta pieni kasvaa äkkiä ja nämähän pysyy hyvin jalassa.

Kun ei kesä yksiillä sukilla lämmennyt niin tikuttelin sitten toisetkin. Vanhin tyttö valitsi väreikseen keltaisen ja vihreän. Pinkkiä olisi kuulemma tarvinnu, mutta sitä ei ollut nyt tarjolla.


Näihin kudoin liki polviin pitkät varret. Varsiin kudoin "tanssivia raitoja", mitä näkyy aina välillä tuolla facen käsityöryhmissä. Jostain syystä noi ei ihan niin selkeesti hypi, kun muilla, mutta kivat näinki. 


Tyttö halusi molempiin sukkiin eriväriset kantapäät, laitoin raidat kulkemaan toiseen toisinpäin ni on :) Ensimmäisen kerran tein ristiinvahvistetun kantapään, tuli niin tiukka, että näyttää pöhkön pieneltä koko kanta. Taitaapi jäädä viimeiseksi..


Toivoa sopii, että näillä sukilla nyt kesä lämpenis, niin jää ne kaksi viimeistä kerää sinne syyshämäriin :) Ja nyt ompelemaan, tilasin nimittäin ison kasan ommeltavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti