keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Mekkoilmoja tänne!

Kesämekkoja ei-mekkoihmiselle :) En ole koskaan tykännyt pitää hameita tai mekkoja. Mutta yllätimpä itteni ja ompelin itselle hameen tuossa syystalvella. Kun hame vielä löytyi monesti päältäkin, niin ajatus kesämekoista alkoi kasvaa. Ja kasvoi ja kasvoi, eikä antanut rauhaa.

Hanhelissa olen katellut jo pitemmän aikaa tällaista joustavaa puuvillaa, mutten ole osannut kuvitella itelle päälle. No ostin sitten viimeisen raportin tämän kesämekkoilun innostamana. Laiskana en jaksanut alkaa sen kummemmin kaavoja ettimään. Joka tyypin kaavakirja lojuu vuorotellen olohuoneen pöydällä ja harmoonin päällä, sopivan lähellä. Piirtelin siitä yläosan kaavan koossa M ja jatkoin helmaa mekoksi. 


Nyt vain sattui, että mittaamisesta huolimatta piirsin liian ison kaavan ja jouduin kaventamaan aika monesti sivuilta ja ottamaan aika paljon enemmän muotolaskoksistakin. Ylhäältä ja alhaalta kaava oli hyvä, mutta vyötäröltä aivan liian iso. Joka kerta, kun ompelen muotolaskoksia niin päätän, että tämä oli vimeinen kerta. Kai mä nyt jotain perustavan laatuista opin, kun ei se enää niin pahalta tuntunu. Saatan vaikka ommella vastaavanlaisen mekon joskus toisenkin. 


Tein ensin pelkän valkoisen pötkön ja helmaan nuo raportin alareunassa olevat kukat. Aloin sitten kuiten mittomaan, että paremman näköinen tuo on jos siinä on musta vyö kapeimmalla kohtaa. Sen verran leikkasin alareunan mustasta soiroa pois, että sain katkon keskelle. 

Vetoketjun laitoin eteen, kun tuo meijän mammanpoika tarttee vielä paljon äitiä. Jostain syystä kuvissä näyttää että kaula-aukko ei ole symmetrinen, mutta on se. Vasenpuoli on sen näköinen kun se oikeasti on.


Verson puodin Mummulan tuntu -college kiusasi mua olemassa olollaan, mutta just kuin aikoin sitä mekon verran tilata, ni olipahan loppunut. Kaveri sitten kävi puodin kangasiltamissa ja osti Mummulan tuntua mulle trikoisena parin metrin palan kympillä. Collegessa räsymaton raidat oli kapeampia, mutta kyllä tämä kelpaa leveillä raidoillakin.


Mekkohan Mummulan tuntusesta räsymatostakin tuli. Kaava on taas Joka tyypin kaavakirjaa, t-paidan kaavalla kainaloista ylöspäin ja raglankaavalla alaspäin. Kaaritaskujen kaavana toimi Tupperwaren taikinakulhojen kannet :) Kangas oikeen huusi keltaista resoria kaveriksi ja sitä se myös sai. Neppilistan ohjeita luin blogista ja toisesta sitten sovelsin.

Helma yltää nyt justiin polven alapuolelle, mutta eilisen eka mekkopäivän jälkeen tuntui, että pitäiskö tuota kuitenkin nippasta vähän lyhyemmäksi?


Nyt vain toivotaan sitten niitä mekkoilmoja :)

Kuvat otti Aune.

2 kommenttia:

  1. Totisesti toivotaan kesäisiä kelejäm jotta saat pitää noita ihania mekkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nythän niitä superhelteitä olisi luvassa, mekkokelit :)

      Poista