tiistai 19. toukokuuta 2015

Emmaljungien uusi elämä

Nuorina vanhempina 80-luvun puolessa välissä äiti ja iskä osti Emmaljungan rattaat. Ne oli oikeen kirkuvan keltaiset ja vallan mainiot pukata. Tämän vuosituhannen alussa rattaat unohtui varaston täytteeksi. 

Varmaan kymmenisen vuotta net kerkesi varastossa pötköttää, kunnes mummun mussukat joskus tartti rattaita. Sieltä ne kaivettiin esiin ja pieniä vähän pihalla työnneltiin. Haalenneena ja vaalenneena, kankaat osin revenneinäkin, mutta kuitenkin asiansa ajavat rattaat. Ja vieläkin mahottoman hyvät pukata!

Tänä keväänä vanhemmat ajatteli sitten purkaa koko varaston. Tietty kaikki tavara piti ennen sitä tyhjentää pois. No minähän kaivelemaan ja mikä aarre sieltä löytyi? Ikivanhat Emmaljungat! Eikun kotia vaan ja vanhoista kankaista mallia uusiin. 

Ikean sohvanpäällinenkin sai tässä hommassa uuden tehtävän. Kanttinauhaa, levyvanua ja nepparin kävin kaupasta hakemassa, ja sitten ompelukone surisemaan. Tämmöstä siitä sitten syntyi:

Vieläkö saan hommattua tuohon takapuolen alle uuden vanerilevyn vanhan ja homehtuneen tilalle niin kelpaa Pikkupätkän ulkoilla. Pätkä alkaa olemaan jo sen ikäinen, ettei aina ulos mennessä aleta nukkumaan, ni näistä näkee katella ympärilleen :) Ja onhan mukavan kevyet työntää.

4 kommenttia:

 1. Upea muodonmuutos, rattaat jatkavat elämää uudessa kuosissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tykkään itekin. Harmi, kun en muistanut ottaa vanhasta kuosista kuvaa, niin oikeesti näkis eron. Vanhat kankaat oli tosiaan aika karmeassa kunnossa.

   Poista
 2. Kätevä emäntä! Mulla saattas olla kuva siltä ajalta, kun ne edelliset kankaat oli vielä elämänsä kunnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, enkö ookki. Saattaispa tosiaan löytyä :) Multakin sellanen vanhat ja kärsineet, mutta vielä ehjät.

   Poista