keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Takki+pusero= haalari

Mulla oli ohut softselltakki, joka oli vähän liian ohut. Ja oikeestaan vähän liian iso. Ei ole enää. Miehelläkin oli collegepusero, joka oli liian lyhyt. Tai oikeestaan aivan liian lyhyt. Ei ole enää.

Nyt on meijän poijalla haalari. 
Justiinsa sopivan paksu näin nollan pintaan tuulisille kevätkeleille. Kesälläkin sitä voi käyttää jos on kylmiä iltoja ja tarpeeksi suuri se on, että menee vielä syksylläkin. Ottobre 4/14 Best Pals toimi kaavana. Vähän muutin, etukappaleen lahkeita käänsin harittamaan, että takin taskut jää ehjiksi ja toimiviksi lahjetaskuiksi. Helpompi noin, kun alkaa poistamaan vetoketjut. Hihoja lyhensin, kun olin kuullu, että Ottobreen vauvakaavoissa hihat on suhteettoman pitkät. No niin on. 74 koon hihat ja 80 koon lahkeet, ni siltikin hihat voi kääntää, lahkeita ei. Jätkän pätkä on kuiten vasta vajaa 70 sentiä pitkä. Hupun vaihdoin kaulukseksi, ni ei huppu paina pienen niskaan.
Vaikka en koskaan ennen ole tehnyt mitään kokonaan vuoritettua, niin tämä oli yllättävän helppoa. Pikkusen piti pähkiä miten vuori ja päällinen yhdistetään, mutta siitäkin selvisin. Sinällään tämmönen on helppo tehdä, että kaikki saumat, paitsi vetskarin viereen kääntöaukko, jää sisäpuolelle piiloon. Kauluksen joutuin neulaamaan ja purkamaan, neulaamaan uudelleen, ompelemaan ja purkamaan ja nii päin pois, mutta kaulus siitä tuli :)

Kelpaa jätkänpätkän ulkoilla :)

2 kommenttia:

  1. Sinäpä tämmösen teit mitä ite aikoin mutta olin sitä mieltä ettei miesten softshellistä tule vastasyntyneelle haalaria. Ja sinä teit naisten takista jo vähän isommalle vauvalle! :D Tosi näppärä ja tykkään kauheasti näistä uusiokäyttökeksinnöistä. Itsekin yritän aina miettiä jatkojalostusta mielummin kuin roskiin nakkaamista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, naftille meni, mutta tuli naisten takistakin. Minä oon niin pihi, että mietin aina löytyiskö kotoa jotain matskua, ettei ostaa tartte ;)

      Poista