torstai 2. huhtikuuta 2015

Kahden sauman pipo

Eipä ole mahoton kerinnyt, eikä pystynyt, mitään värkkäileen, kun vessaremppa on niellyt aikaa ja rahaa. Visioita ois kyllä hullunlailla, kun vain olis, jolla ne toteuttaa.  

Mutta nyt on pikkuhiljaa vessa siinä kunnossa, että aikaa ja rahaa riittää muuhunkin. Isoimmalla, neiti 4veellä, on ollut semmonen kevätpipon kokoinen aukko vaatekorissa, ni eilen yhessä paikattiin. Kaapista löytyy tätä raitatrikoota, ni eikös saumuroimaan. Muuta tähän ei tartteta.  


Ohje on superhelppo. Mun blondinaivoihini nää blogien tee soikio-ompele-leikkaa-ompele-käännä-ompele-ohjeet on sekavia. Tää on blondipipo. Sellainen päänympärystä leveä ja vähän lyhyempi pala saumuroidaan oikeat puolet vastakkain tuubiksi. Tuubi käännetään saumurisaumat vastakkain kaksinkerroin. (Ei siis viikata vaan tuubi pysyy tuubina.)

Sit se tuubi taitellaan alla olevan kuvan mukaan, musta on kangasta ja punainen on sauma.  Kun tuubi on taitettu ni vedetään saumurilla taitoksen päältä sieltä "avonaisesta" päästä (jossa kankaan molemmat päät näkyy) poikkisauma, joka on piirretty kanssa punaisella.


VALMIS!

Pipon korkeutta on helppo pidentää tai lyhentää sen mukaan paljonko saumuroi päälaelta pois. Tämä on tehty tasan neliön muotoisesta palasesta. Itelle tein joku aika sitten vähän lyhyemmästä palasta, ni että pompula mahtuu sisään, mutta menee enemmän päätä myöten. Sillon pipo ei jää noin neliskanttisen näköiseksi.
Ja voi hieno sitä riemua, kun neiti 4v sai ihan itte tehä itelle pipon :) Voittaja meinasi nukkumaankin mennä itte tehty pipo päässä, mutta viime hetkellä se kuiten jäi eteisen koriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti