sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kesämekkoilua

Päivänä muutaman arvelin katella mun kankaanpalat läpi, josko niistä vielä jotain tekisi. Tyväret itte valittivat tarpeeksi isoista kankaista mieleiset ja äiti mittoi mitä niistä saahaan aikaan :) Kesämekothan sieltä sitten syntyi.


Isomman, pituutta reilu metri laiheliini, halusi tästä viskoositrikoosta jotain. Palanen oli kapea ja korkea. Justiin riitti tuollaiseen polvenyläpuolelle mekkoon. Otin tahalleen väljyyttä ja kiristin sen sitten tuohon kaula-aukkoon. Viskoositrikoo on kankaana jotenkin semmonen, että mun silmään se kaipaa rypytystä, suorana oo minkään näkönen.

Pitsi piti käy ostaan. Arvelin metrin riittävän ja myyjä arveli, että on aika vähän mekon helmaan, ni ostin 1,2 metriä. Vähän jäi yli nii tuli vielä rusetti.  Pienemmän tytön, vajaa metri, halusi turkoosista kukista mekon. Itku tuli, kun se ei riittänytkään. Onneksi tuota yksi väristä oli isompi pala, tehtiin siitä sitten mekon helma. Ensin tein ihan simppelin mekon, mutta siitä tuntui jotain puuttuvan. Ompelin sitten valenappilistan kaulukseen ja pari isoa nappia. Siitä tuli just hyvä. Pikkuneidillä silmät laajeni kun näki valmiin mekon: "Oi, hieno!" Sit vielä tämmönen, pakko näyttää kun tuli niin vekkuli :) Toppi, joka on tehty just niistä palasista, kui tyttö itte katto parhaaksi. Helma on kantattu vielä tuolla turkoosilla kukilla.

4 kommenttia: