keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Pus-pus ihana pöllöpaita

Tällä villapaidalla on kaksi alkua. Ensimmäinen on 4-vuotiaan alku. Olimma joskus syksyllä kirpparilla lasten kanssa ja tyttö löysi "aivan pus-pus ihanan pehmeen pinkin" lankavyyhdin. Sitä vyyhtiä ei voinut laittaa takaisin hyllyyn, kun se oli niiin ihana, niiin pehmeä ja niiiiiin pinkki. Ensin yritin, että ei me nyt osta, kun en minä kerkiä siitä just nyt mitään tekemään. Mutta kun se oli vaan niin pus-pus ihanan pehmeen pinkki, niin ei äitin vastustelut auttanut. Noin 300 grammaa vajaa vitosen vyyhti muutti sitten meille. Sillä ehdolla, ettei siitä just heti tarvi alkaa villapaitaa tekemään. Kauan se pyöri autossakin, että mummulassa käydessä keritään vyyhti puilla ja kerijällä keriksi.

Toinen on äitin alku. Mies pyysi syksyllä kutomaan hänelle villapaidan, siinä piti olla raglanhihat, vähän palmikoita ja just tietty lanka. Ja kun just sellaista ohjetta ei löytynyt niin muokkasin Ulla-neuleen Joukahaisen  sopivaksi. Joudun soittamaan useemman puhelun mun auttavaan puhelimeen ennen kun hanskasin, paljon tarvii silmukoita ja miten tää nyt menee ja ymmärsinkö mää nyt oikein. Villapaita siitä sit tuli. Ja niin hyvin hanskasin että tein toisen samalla ohjeella, koossa 74. 

No sit päästään takaisin tähän tämän päiväseen. Tyttö oli vakaasti päättänyt, että pinkistä vyyhdistä tehdään villapaita. Laiska äiti ei kehdannut alkaa etsimään sopivaa ohjetta niin taas otettiin Joukahainen käyttöön ja laskettiin silmukoita. Ja muutettiin sitä ja tätä, ettei ohjeesta ole jäljellä muuta kuin raglanhihat. Uuenvuodenaattona otin langan puikoille, aloitin niskasta ja kudoin alaspäin. Viime viikolla oltiin helmassa ja lankaa jäi jäljelle 30 senttiä. 

Pöllökuviotakin olin halunnu testata, niin tässähän se tulee samalla. Pöllö tuli yhdesti rintaan, mutta useammastikin olisi sopinut. Yks ruutu on aina 12 silmukkaa leveä ja 16 korkea, oikeen sopiva yhdelle pöllölle. Takaa villapaita on sileää oikeaa.

Villapaidasta tuli niiin ihana, niiin pehmee, niiin pinkki, niiiin lämmin ja niiiin hieno, että se on nyt ollu sitten joka päivä päällä. Äiti kiittää luottamuksesta :)

4 kommenttia: