tiistai 17. helmikuuta 2015

Kangashamsterin kaapista lasten päälle

Kävin hyvän ystäväni Kangashamsterin vaatehuoneessa. Ja koska ystäväni on kangashamsteri, niin senhän arvaa, ettei siellä paljon ole vaatteille tilaa. Hän olikin päättänyt luopua osasta kankaistaan ja pääsinkin valittemaan toiseksi parhaat päältä. Parhaat jäi tieteinkin hänelle ittelleen.

Sieltä löytyi pala Metsolan sinistä apilafroteeta. Kaveri oli ostanut pitkän pätkän, ja yli jäi vajaa puoli metriä. Apilat lähti mukaan keskimmäisen huppariksi.

Tällä oli sitten hirvee kiire, kun tyttö halusi heti apilapaidan. Päälle meni heti, kun tämä valmistui. Isommalle ostin joskus pinkin apilahupparin kirpparilta niin nyt voi sitten samistella :)

Seuraavaksi bongasin vihreen sitruunatrikoon. Pikkusen näppi pätkä, oikeesti liian lyhyt, mutta kun idealamppu syttyi heti. No sekin muutti meille. Tämmönen ensin tunika ja myöhemmin toppi vanhimmalle. Tähän on vähän mallattu samaa 110 kaavaa kuin hupparissa, mutta ihan omasta päästä. Kun kangasta oli niin vähän niin laitoin kaksi olkasaumaa molemmin puolin ja taakse kainalon alle sauman, että riitti. Helmaan leikkasin vähän pussitusta ja framilonilla kireyttä.

 
Sitten löytyi vielä pätkä velouria, jonka Kangashamsteri oli ostanut ja käyttänyt johonkin pikkupalan reunasta. Velourpätkä oli niin lyhyt, ettei kaveri siitä olisi saanu omille isommille lapsilleen enää mitään. Pätkähän oli ihan selvästi meijän jätkän pökät. Ja Kangashamsteriltahan löytyy myös tykötarpeita. Resoripussista minipala raitaa, ni pökät on siinä.

Viimiseksi löytyi ihana keltavalkoinen puuvilla, joka ihan selkeesti tartti päästä kesämekoiksi. Mutta koska kesämekko keleihin on vielä matkaa, niin taijan ensin ommella vaikka itelle jotain. 

Kangashamsterin kaapista ei vielä huomannut, että sieltä mitään ois otettu, mutta lapset sai jokainen jotain, eikä maksanut mulle kun pari kymppiä ja tekemisen ilon bonuksena..Saumurikuume vain kasvaa, kun näitä joustavia kankaita ompelee.. Tarttee varmaan lähtiä saumuriostoksille. 

4 kommenttia:

 1. Kiva sun blogi. Saumuri on kyllä itellä aika ehoton. Niin hyvä kyllä. Eiku hankinta listalle vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti.. Joo on mulla listalla. Vessaremppa vaan tällä hetkellä vähän hidastaa mun saumuri ostoksia, mutta kyllä vielä joku päivä

   Poista
  2. Niimpä. :) ehkä mää en ompelis yhtää jos mulla ei ois saumuria. Onnellisena perintösaumurista. ;)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista