maanantai 2. maaliskuuta 2015

Säbään ja salille, tai sitten ei..

Käynpäs pelaan sählyä, sitä salibandyn esiastetta, viikottain ja viimeksi pelatessa ilmeni ongelma. Ennen sopivat housut valui, nostin, ja taas ne valui, ja taas ja taas.. Sit jo hävetti, kun ei housut pysynyt yhtään ylähäällä.

Toinen ongelmakin mulla on ollut, urheilupaidat. Tämä ongelma esiintyy enemmän salilla, kun kyykkää niin selkä näkyy, kun makaa penkillä niin napa näkyy ja niin pois päin. En millään löydä A ) tarpeeksi pitkää B ) tarpeeksi harteikasta ja C ) lyhyillä hihoilla olevia paitoja. 

Aattelin sitten pistää urheilukamat kerralla kuntoon. Aloitin homman vierailulla paikalliseen Eurokankaaseen (tietty mukaan tarttu muutakin), kun kankaat oli koneessa niin mie vähän piirtelin. Housujen kaavan tein Mallikelpoisen leggariohjeella, mie vaan levensin nilkan kohdalta, kun en kehtaa kulkee julkisilla paikoilla trikooleggareissa. Vyötärölle leikkasin trikoon värisen kohtuu leveän resorin. Paidan kaava on Joka tyypin kaavakirjasta, eka kertaa siitä mitään tein. Olin kuullut, että tuossa kaavakirjassa mitoitukset on jotain ihmettä niin mitoin itteeni ja kaavoja. Raglanpaidan kooksi sain L, vaikka normisti käytän kokoa M (siis jos hartianleveys riittää). Vyötärölinja oli ylähäällä, mutta se nyt ei ole outoa, pidensin kaavaa vyötärön kohdalta. 

Viime postauksessa kerroin kärsiväni saumurikuumeesta, kuume on nyt hoidettu. Niinpä aloin surruutella uuden uutukaisella (siis vanhalla) saumurilla vaatteet kasaan. Paitsi äh, kun vaihoin langat ja neulat, ni kone ei enää halunnutkaan olla mun kaveri. Langotin uudestaan ja pätkän toimi ja taas yläsiepparin lanka poikki ja tätä jatkui. Kunnes langotin koneen väärässä järjestyksessä 3, 4, 1 ja 2 langat niin vóila saumuri toimi taas kuin liikkeessä.  

Homma eteni ja tällaista tuli:

Ensimmäisessä kuvassa kankaitten värit on lähinnä sitä, mitä ne oikeesti on. Valkoinen on siis valkonen ja sininen on oikeen tumman sininen.
Paidan leikkasin pystyraitatrikoosta täysvinoon ja yläosaan jätin tahalleen vähän ylimääräistä asettamalla kaavan alareunasta taitteelle ja yläreunasta noin kahden sentin päähän taitteesta.


No niin, nyt pysyy housut jalassa kiivaassakin säbämatsissa, eikä tartte housuja nostella.  Mutta mistä sitten tuo tai sitten ei? Mulla taitaa olla vieläkin urheilupaitaongelma. Tossa nyt on A ) tarpeeksi pitkä helma  B ) leveät hartiat ja C ) lyhyet hihat, mutta siitä tuli sevverta kiva mun mieleen, että en haluais pilata sitä hikoilemalla jossain salilla :) 

6 kommenttia:

 1. Kyllä noin upeissa vaatteissa pallopelikin sujuu :)
  Miesten tee-paidat on tarpeksi pitkiä, mie suosin niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä näillä pelaa :)
   Oon itsekin harkinnut miesten osastolle siirtymistä, kun on pitkä selkä niin ei vaan taho paitoja löytyä

   Poista
 2. Tehe uus paita. :) Hyvän näköiset tuli. Mie kävin kans sillon ennen leveyssuunnan kasvua miesten osastolta t-paidat ja työkauluspaidatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Varmaan häätyy tehhä :) oon tiiäkkö tuota selkää miettiny, et kui se muka on noin pitkä, jos kokonaisuuessaan on hukkapätkä?

   Poista
  2. Son pituus jääny jaloista uupuun. ;) oikeasti son sukuvika, ehän miekään istuissa häviä pittuuesta, mutta kun noustaan seisoon ni oletta kaikki pitempiä. :D

   Poista
  3. Samma här! Housuissa on sit aina liikaa lahkeita

   Poista